söndag 12 juni 2011

Den gångna veckan har präglats av diskussioner och tankar kring det pågående budgetarbetet. I morgon, måndag är det dags för kommunstyrelsen att förslå ekonomiska ramar till fullmäktige för respektive nämnd.

I torsdags träffades alla kommunens chefer i Plenisalen. De fackliga organisationerna var också inbjudna. På dagordningen fanns lokalvårdsorganisationen, resultatet av medarbetarenkäten samt fortsatt hantering av den och information om nytt PA/lönesystem.

När det gäller lokalvårdsorganisationen var en enhetschef och en lokalvårdare från Hultsfred inbjudna. De har genomfört det vi nu har framför oss.Tanken var att de skulle informera om det posistiva och det som varit mindre bra så vi slipper göra om samma misstag. De hade dock inte så mycket negativt att komma med. Upplevelsen i Hultsfred är att det fungerar bra. I dag leverarar men en högre och jämnare kvalitet till några miljoner lägre kostnad/år. Jag hoppas att vi nu relativt snabbt kan implementera den nya lokalvårdsorganisationen hos oss.

När det gäller medarbetarenkäten så kommer resultatet nu att spridas på respektive arbetsplats. Jag kommer att redovisa resultatet för kommunstyrelsen den 21/6. I samband med KS läggs även resultatet ut på kommunens hemsida.

Sen höst börjar vi implementera det nya PA/lönesystemet. Det kräver att alla medarbetare har tillgång till en dator (som inte är för gammal, eftersom IT-stödet i sig kräver en del prestanda). Principen är att alla har ett grundschema som man sedan anmäler avvikelser utifrån.

I fredags hade ett par utvalda medarbetare på vår personalavdelning ordnat med en utflykt till Brantestad. Det hela var mycket trevligt och välordnat!

Idag har jag och min yngsta dotter varit på invigning av den nya Sommarutställningen  på Näs - Pettson och Findus. Det var också trevligt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar