torsdag 23 februari 2012

Bloggar lite tidigare den här veckan än vanligt. Jag ska försöka var lite ledig under morgondagen. Vi får se hur det går med den saken.

Den här veckan har många av oss framförallt de som arbetar på ekonomiavdelningen varit sysselsatta med verksamhetsberättelser och årsbokslut. Jag återkommer efter den inplanerade dialogdagen i början av mars med kommentarer om vårt resultat. Jag tycker om att vid årets slut för mig själv få tänka tillbaka och sammanfatta vad som faktiskt hänt under året. Troligtvis har det en positiv inverkan på mig eftersom jag i vardagsarbetet ständigt strävar vidare och lätt tappar det vi faktiskt genomfört... Jag tycker att medarbetarna på kommunstyrelseförvaltningen gjort ett bra jobb, mycket har hänt!

Viktiga politiska diskussioner har ägt rum om nämndsstrukturen den här veckan. Jag och presidiet i KS var i Hultsfred i måndags för att diskutera ev. utökat samarbete. Diskussionen fortsatte sedan under tisdagen på kommunstyrelsen. Där diskuterades även vad som ska hända med de verksamheter som idag finns på teknik och serviceförvaltningen.
Kommunstyrelsen beslutade också om att förslag på näringslivsstrategi och riktlinjer för industrirådet och näringslivsrådet ska gå vidare till kommunfullmäktige.

Ledningsgruppen för invandrarfrågor hade sammanträde igår och Micael Glennfalk fanns med som särskilt inbjuden. Vi ägnade den största delen av mötet till att förbereda oss inför länsstyrelsens besök på måndag. Vi kommer få frågan om vi kan ta emot fler personer. Vi gick varvet runt och frågade berörda om förutsättningar och konsekvenser.

Jag har ägnat dagen till diverse fackliga kontakter, viktigt i förändringstider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar