fredag 15 juni 2012


I lördags var jag på Vernissage på Näktergalen. Erik Carlssons utställning om "Brott och Straff från förr i Vimmerbytrakten" hade premiär. Intressant utställning och försäljning av den nya årsskriften. Erik har naturligtvis stått för det imponerande grundmaterialet. Jag vill också passa på att säga att vår egen kultur- och fritidsförvaltning, speciellt Gunilla Gustafsson gjort ett fantastiskt fint jobb. Utställningen är väl värd ett besök.

Måndag, inbjuden gäst till Rotary. Jag har fått en hel del mail efteråt där man tyckte att budskapet var klart och tydligt och gav inspiration. Det gjorde i sin tur mig glad. En närvarande person som dessutom skrev en insändare i gårdagens tidning verkade dock mycket misstänksam till vår kommunala verksamhet. Jag tycker om dialog och brukar tro att det är möjligt att lösa det mesta. När det gäller den typ av kritik som framfördes om ständiga kafferaster och dålig arbetskapacitet inom kommunal verksamhet i den tonen så är jag tveksam till om det går att påverka i positiv riktning. Vi går vidare och fortsätter bygga upp en stolthet för vårt offentliga uppdrag! För min del är jag övertygad om att det inte alls är sämre ställt hos oss än på andra arbetsplatser. För min egen del ska jag försöka bli bättre på att ta fikapauser som i princip varit obefintliga det sista året. Det är min ambition.

Sista ledningsgruppsmötet innan sommaren hade vi i tisdags. Vi fortsatte diskutera former för styrmodell och hade besök av Helené Gustavsson, projektledare för ledarskapsprojektet som jag berättade om förra veckan. Birgitha Sahlin berättade också för oss andra om utvecklingsarbetet inom barn- och utbildningsförvaltningen. Det är verkligen en bra grund man lagt inom förvaltningen och riktningen är tydlig och klar, riktigt bra!

Onsdag Stockholm, nyttig handledning

Torsdag inbjuden till Hultsfred, festivalen ligger mig varm om hjärtat. Det började med en liten föreläsning av Jan Torege från SKL som gjorde en genomgång för oss om vad som är viktigt för att skapa lokal utveckling bl.a. enl Kairos Future. Ni blir säkert inte förvånade - skickligt ledarskap, ambition, samverkan och samförstånd, gemensam agenda, tydlig varumärkesstrategi och omvärldsbevakning. Jag tycker att vi börjar ta in dessa aspekter i vår vardag. De finns ständigt närvarande i mina tankar. Ledarskap handlar om att få alla att "ro i samma riktning" när det gäller hur vi handlar i vardagen. Någon sa till mig den här veckan att det "är som att gå i trapporna på Gröna Lund ibland går det bakåt också". Det är så svårt att förstå varför det hakar upp sig ibland. Det gäller att få alla att förstå att bäst resultat åstadkommer man i team, med olika kompetenser och personligheter. I grunden krävs tillit och förtroende.
I Hultsfred fick vi även möjlighet till ett studiebesök på RockCity och imponerande Svenskt Rockarkiv. På festivalområdet rundvandring med FKP Scorpio. Hoppas att årets festival blir mycket lyckad!

Nu startar vi med  intervjuer till de vakanta tjänsterna. Spännande! Det lär jag återkomma till varefter processen fortskrider.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar