fredag 8 juni 2012

Intensiv vecka med många positiva förtecken. Dels handlar det naturligvis om att Vimmerby kommun är en  av utvalda turistmagneter som nu fått 60 miljoner av regeringen att dela på. Vimmerby tillsammans med Bohuslän, Kiruna, Stockholms skärgård och Åre är utvalda pilotdestinationer. Det känns stort!

Därutöver var det roligt att få träffa utvalda personer till det nya ledarskapsprojektet. Projektledare Helené Gustavsson var här och vi hade en liten kick-off i all enkelhet i måndags. Ledarskapsprojektet sker tillsammans med Aneby, Eksjö, Hultsfred, Högsby, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda kommuner och är ett ESF-projekt (Europeiska sociala fonden).
För mig är ledarskapet centralt om vi ska lyckas med att utveckla verksamheten i rätt riktning d v s skapa framgång i vårt uppdrag men också att vi för den enskilde ledaren eller medarbetaren ska kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats där man kan utvecklas och där man har ett faktiskt inflytande. För att skapa dessa förutsättningar krävs skickliga ledare. Det är mycket positivt att intresset varit så stort för våra 10 platser. Stort lycka till önskar jag er som nu ingår i programmet!
Jag vill hälsa Liselott Frejd som nu ska arbeta som kommunsekreterare på kommunstyrelseförvaltningen välkommen.
Jag har haft många RUS-samtal med chefer den här veckan, alla bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar