fredag 6 juli 2012

Det har varit en konstig vecka på många vis. Jag brukar säga att om man arbetar i juli så brukar det antingen vara lugnt så det finns utrymme för lite städning och planering för hösten. Händer det något å andra sidan så brukar det vara lite udda saker som sker som man ej kunnat förutse som kan uppta mycket tid och energi.  Det har varit flera saker av senare sort den här veckan.
Jag har när det gäller en fråga precis skickat en insändare till Vimmerby tidning. Jag känner mig väldigt glad för att jag varje vecka har ett antal läsare på min blogg. Den här gången har jag behov av att nå ut till fler, framförallt kommuninvånare.

Jag hoppas att nästa vecka blir lugn.

Med hopp om en skön helg!

2 kommentarer:

 1. Gunilla svensson7 juli 2012 23:22

  Du har ett spännande,krävande arbete. Ledarskapsfrågan är viktig,jag har mött många goda ledare genom åren,men tyvärr även de som ej haft ledaregenskaper. Vem ska se dessa och hjälpa dem till annat arbete?
  Jag arbetar i kommunens tjänst som förskollärare.Innan var jag i Hultsfreds kommun och fick min förtjänta guldklocka innan vi sedan flyttade hit till vimmerby.Vi sålde vårt hus i Silverdalen strax före brukets nedläggning. Jag har ett spännande, krävande arbete, där jag får möta framtidens blivande vuxna varje dag. Ibland möts man av en spontan kram,nästa dag av en sur min,ja,så är ju verkligheten. Lite upp och lite ner.Utmaningar behöver vi alla och förskolan har verkligen förändrats sedan 1977 då jag som ung fick mitt första arbete, på förskolan Oredan,kul namn va!Jag hade sådan tur att jag fick fast tjänst senare då kvinnan som jag vikarierade för inte kunde fortsätta sitt arbete pga.privata omständigheter.
  Det känns spännande att Vimmerby är på frammarch, det finns nog många duktiga ledare/chefer som ser möjligheter. Du som har huvudrollen,jämte Glennfalk verkar intresserad,engegerad och det uppskattar jag.
  Det vore positivt att få höra dig och kommunalrådet på ett seminarium,för oss som arbetar i kommunen. Ett tips från mig att ni ska dela med er av kunskaper,erfarenheter och entusiasm till oss "på golvet".
  Vi ska ju tillsammans ro skutan i hamn,hålla budget i balans...ja,du vet!
  Tyvärr finns det många medarbetare som har tappat stinget,alltför många och vi/ni behöver hjälpa dem på banan igen.
  Ha en bra söndag och en lugn vecka, oavsett om du har semeter eller ska arbeta.
  Mvh Gunilla svensson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. carolina.leijonram@vimmerby.se8 juli 2012 11:55

   Tack Gunilla för ditt inlägg. Det var roligt att få en reaktion från en läsare. Tack också för att du delar med dig av din "resa".
   Ja, hur får vi med de medarbetare som tappat stinget? Jag tror att alla framgångsrika organistioner har duktiga ledare som tar ansvar och har förmåga att skapa ett klimat där medarbetarnas engagemang blir en förutsättning och en självklarhet.
   Jag kommer fortsätta att bidra på alla sätt som jag kan.
   Vi är en stor organisation. Jag får ofta en känsla av att vi har en stor potential av medarbetarresurser som inte används på ett optimalt sätt.
   Du har ett mycket viktigt arbete. Mina egna erfarenheter är goda och jag vet och alla andra med mig hur viktigt det är att man som förälder känner sig trygg. Det hör ihop med hur man som medarbetare trivs och är engagerad och det hör faktisk även ihop med hur ekonomin klaras för verksamheten, det har jag sett många bevis på under årens lopp. Allt hör ihop.

   Jag vill önska dig också en skön sommar och semester!
   För min egen del har jag en vecka kvar.

   Radera