fredag 31 augusti 2012

Vi har som säkert många sett och hört haft besök från Mukono, Uganda. Det är ett flerårigt projekt där det handlar om ett utbyte framförallt inriktat kring aktiviteter för ungdomar. Ett intensivt och genomarbetat program fanns för våra besökare. Många politiker och medarbetare är engagerade och det är lätt att känna en stolthet över att vi har ett bra värdskap här i Vimmerby. Själv var jag med bl a i måndags kväll när vi hade en gemensam middag på Näs. Jo, vi dansade afrikansk dans och sjöng...

Sång var det också när kommuncheferna i länet träffades under två dagar på Mundekulla i Emmaboda kommun. Ett lugnt och fridfullt ställe beläget i de djupa småländska skogarna. På kvällen blev vi indelade i lag och hade tävling under "Så KAN det låta", nog talat om det. Jag var ej med i det vinnande laget...Temat denna gång på kommunchefsträffen var "Så ska vi blir fler" Det handlar naturligtvis om vilka strategier vi gemensamt ska ha för att påverka länets befolkningsiffror i rätt riktning. Vi hade ett bra resonemang om förslag som ska redovisas för länets kommunalråd i mitten av oktober.

Har haft många olika typer av ledningsmöten denna veckan - alla konstruktiva och bra!

Rekryteringsprocessen kring utvecklingsstrategtjänsten är nu avklarad. Jag vill hälsa Anna Erlandsson Karlsson varmt välkommen i början av november!
Jag känner nu klart att kommunens ledningsorganisationen börjar ta form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar