fredag 7 december 2012

Vi planerar just nu för att byta möblemang i våra mest använda sammanträdesrum på stadshuset. Den ena stolen efter den andra går sönder. Vi får bara hoppas att inget händer innan vi har det nya på plats. Samtidigt ser vi också över så vi får tekniska, tidsenliga och säkra lösningar. Vi är i behov av ett fungerande trådlöst nätverk i huset. Det här har inte varit den högst prioriterade uppgiften bland alla andra men nu är det en absolut nödvändighet. Det ska bli skönt när det blir klart.

Många bra och nödvändiga möten den här veckan. Jag tänker främst på ett arbetsmöte med facken i onsdags där vi tillsammans uppdaterar vårt samverkansavtal. Bra diskussioner. Grunden i samverkansavtalet är arbetsplatsträffen. Det är ett högt prioriterat utvecklingområde. Det är så många saker som hänger ihop med att det ska bli välfungerade. Ledarskap, gruppstorlek, frekvens, att de fylls med ett innehåll som är meningsfullt och att det finns en grundläggande känsla av att man som medarbetare kan påverka på riktigt. Det man ska veta också är att det är allas ansvar att se till att det blir så, det är inget ensidigt arbetsgivaransvar. Vi har nu gjort ett utkast klart som ska processas i ledningen för att sedan åter föras tillbaka till facken och sedan till sist få en politisk förankring. Jag själv känner mig så grundad i arbetssättet att jag istället får tänka till ordentligt när MBL ska användas så all formalia blir rätt.

Kommunstyrelseförvaltningens medarbetare var ute och åt tillsammans i onsdags kväll, trevligt!

Torsdag och fredag - kommunchefsträff i Söderköping. Denna gång var det sociala medier och medborgarprotester i samband med skolnedläggningar på agendan. Alltid nyttig information och diskussion, dessutom trevligt.

På hemvägen reflektion över att jag varit med länge och haft väldigt många kompetenta underställda chefer. Jag är referensperson ofta, så även denna eftermiddag. En av dom har jag dessutom nu fått som kollega - Andreas Capilla i Åtvidaberg. Det är roligt att nu få tillfällen att träffas igen. Det är så med en del personer att det har inte så stor betydelse om det går några år. När man väl ses så känns det som om det var förra månaden...1 kommentar:

  1. Andreas Capilla7 december 2012 09:23

    Kan inte annat än hålla med Carolina!! Det var två intressanta och givande dagar som väckte en del frågor att hantera.

    SvaraRadera