torsdag 21 mars 2013

I Dagens Industri idag finns en krönika skriven av Emma Stenström: ”Oavsett om vi ser till enskilda individer eller grupper är det alltså olikhet som gäller”. Det var vad som visade sig också under gårdagen när ledningsgruppen samlades för att diskutera fram ett budgetunderlag som ska läggas fram för politiken för åren 2014-2015. Vi är en grupp med blandad bakgrund, olika kompetenser, ålder, kön och etnicitet.
Det handlar om ett komplicerat uppdrag där vi granskade och diskuterade kring ”need to have och nice to have” både i egen förvaltning och över förvaltningsgränser. Behoven oändliga och resurserna begränsade.  Vad kan vi avveckla eller utveckla och vad behöver bevaras?
Min upplevelse är att arbetet gjordes med rätt inställning, högt i tak och i god samverkansanda. Vi fortsätter på tisdag igen. Svåra problem löses bäst i heterogena grupper, där är jag alltså helt överens med krönikören. Från samma krönika. ”Nyckelordet är alltså att kombinera kognitiva olikheter”.
På tal om olikheter… Det har nu gått en vecka sedan jag läste ”Bästa Beatrice Ask”.  Öppet brev av Jonas Hassen Khemiri till justitieministern i DN. Det är sällan man läser något där man under flera dagar hamnar i djup reflektion över vårt samhälle. Jag bifogar länk om du missat den…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar