fredag 27 september 2013

I tisdags invigdes Lundens förskola " Den naturligt kreativa förskolan". Det bjöds på underhållning av barn och personal och de fina lokalerna visades upp. Innehållet ska präglas av " Vi gör vårt bästa!, Vi lär oss massor!, Vi lyckas!, Tillsammans når vi toppen" . Varmt lycka till!

I torsdags träffade jag den första gruppen som nu är klara inom projekt " Ledarskap över gränserna" jag har skrivit om det förut. Det är ett samverkansprojekt som omfattar 8 kommuner. Mitt pass handlade om " att vara chef i en politiskt styrd organisation". Det ger alltid energi att träffa medarbetare med högt driv och stort engagemang.

Idag har vi haft ledarforum i plenisalen. Dagens tema var kommunens lotsarbete, samverkansavtal och några andra personalfrågor samt inköpssamverkan/upphandling/avtalstrohet.
Bra diskussioner, kloka frågor och inlägg.
Det är inspirerande att se hur ledarskapet stärks i kommunen!

När Mats Tyrstrup, författare och doktor i företagsekonomi får frågan om det finns några särskilda drag som skiljer morgondagens ledare från gårdagens?
- vi ser ett allt större behov av ledare som inte bara får oss att utföra sysslor utan även får oss att känna engagemang och entusiasm
Känns som vårt eget ledarskapsprogram ligger mitt i prick!

I rapport nr 20 om Individers betydelse för att uppnå kommunal framgång på www.natkom.se finns intressant läsning. James C Collins bok " Good to Great"  är en av de mest kända managementböckerna genom tiderna. Det har visat sig att modellen är överförbar på små svenska kommuner och att människor gör stor skillnad.  Det visar sig att mjuka värden när man talar om styrning i kommuner har mycket stor betydelse tex för ekonomiska resultat. Det här är något jag
alltid själv trott på och tycker att det är bra varje gång det lyfts fram inom forskningens värld.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar