fredag 31 januari 2014

IT
Idag har jag varit i Ödeshög på IT-SAM möte. Vi kommunchefer har träffat ledningen inom IT-SAM för aktuella frågeställningar. Det känns mycket bra att vi nu äntligen tar gemensamma steg framåt efter höstens turbulens. Dessutom var både Susanne Korduner som är tf förbundsdirektör och den nya marknadschefen, Henrik Röste på besök på VD - mötet igår i Vimmerby. IT-utvecklingen inom koncernen, med framförallt fibersatsningen i spetsen kräver struktur och samsyn och det har jag goda förhoppningar om att vi nu ska åstadkomma tillsammans.

Malmdahl
Idag fick vi beskedet att kommunchefen i Högsby, Joakim Malmdahl sagt upp sig. Joakim, med medarbetare har ställt upp en del för oss när vi haft behov på ekonomiavdelningen  Han ska nu bli VD för Högsby Sparbank. Känns lite trist att tappa en god och uppskattad kollega i länet.

Leda för resultat
Ledningen och staben på socialförvaltningen genomgår för närvarande ett utvecklingsprogram, en nationell satsning via SKL som heter "Leda för resultat" I tisdags på ledningsgruppen redogjorde socialchefen, Anette Nilsson för upplägget och innehållet . Vimmerby har valt att utveckla arbetet kring "Våld i nära relationer". Ett viktigt arbete som säkert förtjänar mer uppmärksamhet.
Målen är att:
- Hitta fler kvinnor som är utsatta för våld i nära relationer
- De kvinnor som hittats ska få hjälp och stöd i sin situation
Sammanfattningsvis var ledningsgruppen enade om att den påfyllning man fått skulle vilken verksamhet eller förvaltning som helst ha nytta av. Några korta saker som jag tog till mig; Vi behöver fundera på hur mycket tid vi lägger på "skyltfönsteraktiviteter" istället för att faktiskt leda och lösa systemfel, prioritera att jobba med "äkta problem", prioritera viktiga processer för att kunna hålla i och mäkta med den roll vi har i ledningen, "göra och lära istället för prata och tro", inrikta oss på att mäta den upplevda skillnaden (ej prestation) och vikten av en bra kommunikationsplan.
Två frågor hade ställts till dem:
 - Styrs organisationen av mål?
 - Styrs organisationen av en ledning?
Det gjorde mig nyfiken på vilket svar vi får om vi frågar de medarbetare som finns inom koncernen, Vimmerby kommun.

Till sist. Missa inte Frammis på fredag den 7/2, mer info finns på hemsidan. Mässan är planerad och projekterad av Daniel Nestor, Vimmerby ungdomsråd, tillsammans med Daniel Kings, Fryshuset. Spännande, tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar