fredag 29 augusti 2014

Full fart!
Ja, nu är allt som vanligt igen ledningsgruppsmöten, samverkansmöten med andra kommuner m m. Det som skiljer är dock det stundande valet. Jag var själv på debatten i Vimmerby i måndags kväll som ägde rum i plenisalen i stadshuset. Självklart är det mycket spännande för oss tjänstemän som jobbar nära den politiska ledningen.

När vi kommunchefer mötes igår i IT- sams lokaler i Kisa så diskuterade vi strategier kring e- tjänster. En viktig framtidsfråga där vi nu tar sikte på att erbjuda alla kommuninvånare i våra kommuner bra, moderna och effektiva e- tjänster.

I onsdags hade vi ett lokalt uppstartsmöte på Näs om ett spännande event i september, 2015. Då kommer nämligen ett hundratal astronauter till Sverige. Visste ni att Christer Fuglesang skriver barnböcker? Det hade jag missat. Jag har nu läst den första av dom som heter Rymdresan. Astronauterna kommer att vara i Sverige i tre dagar med bas i Stockholm och Kronoberg. Vi har fått möjligheten att fundera på hur vi kan få bli en liten del av detta i Vimmerby. Det kommer jag säkerligen att återkomma till framöver varefter våra tankar växer fram, spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar