torsdag 4 juni 2015

Budget

Budgetprocessen rullar vidare... Majoritetens förslag går nu vidare till kommunfullmäktige den 22/6. För övrigt är räkning av inkomna namnlistor avklarad och frågan om folkomröstning kommer också upp på nästa sammanträde.

Stångådalsbanan

Stort fokus på den frågan just nu! Fungerande infrastruktur är en av de mest viktiga frågorna för oss. Stångådalsbanan möjliggör pendling till såväl studier som till arbete inom både näringsliv och offentlig sektor, både mot Kalmar och Linköping.

"Hela världen brinner"

I slutet av förra veckan var årets ALMA pristagare PRAESA på besök i Vimmerby. Organisationen, som här representerades av tre personer, är baserad i Kapstaden, Sydafrika. Där bedriver de ett läsfrämjande arbete för barn och ungdomar. Pristagaren besöker av tradition Astrid Lindgrens skola. Jag har hört från många håll att de stort uppskattade besöket där och att eleverna var mycket duktiga på att kommunicera. Rektor, Gudrun Werner med medarbetare har åter igen genomfört mottagandet mycket bra!
Sen fredagseftermiddag invigdes sedan utställningen "Hela världen brinner" av Mona Sahlin. Ett proffsigt arrangemang. Själva utställningen får jag gå tillbaka och titta på vid ett senare tillfälle. Här fanns istället tillfälle att prata med många tillresande besökare. Mycket trevligt!

SAMS (Saving more lives in Sweden)

Under maj månad driftsatte räddningtjänsten i Vimmerby SAMS-larm. Sedan starten har räddningstjänsten ryckt ut fyra gånger på den typen av larm. Räddningstjänsten utgör här en betydande resurs i situationer med livshotande läge innan övriga sjukvårdsenheter anlänt. Detta skapar verkligen mervärde och ökad trygghet för oss som kommuninvånare

Snart sommar...

Nästa vecka har vi det sista ordinare ledningsgruppsmötet innan sommaren, likaså sista CESAM och sista kommunchefsmötet inom CKS-nätverket. Ja, nu börjar det märkas att vi närmar oss semestertider.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar