Tiden har sprungit iväg utan att jag har haft möjlighet att skriva några rader här...
Dagen har ägnats åt att tillsammans med övriga kollegor i kommundirektörsföreningens styrelse planera för vårkonferensen i mars.
Vi har många viktiga frågor som vi jobbar med just nu inom kommunen bl a Näs, var och hur fiberfrågorna ska organiseras framöver samt årsredovisning och bokslut. Frågan kring investeringsbehov och ekonomisk förmåga kvarstår och har dessutom blivit ännu mer påtaglig med tanke på den kostutredning som presenterades strax innan jul. Samtidigt fortsätter kommunens arbete med att stärka den lokala attraktionskraften. Ett konkret exempel är den här veckans morgonshow -  God Morgon Vimmerby som bjöd på en bra mix av gäster. Ni kan gå in och titta via Vimmerby Tidnings hemsida där allt finns tillgängligt. Till detta ska också tilläggas att politiken i linje med detta arbete ska starta upp ett visons- och målarbete för kommunen.
Nästa vecka väntar en resa till Lund och Skånes kommunförbund. Jag finns med i en styrgrupp som har uppdraget att lägga grunden för ett kommunförbund i Kalmar län med start under år 2018. Då kommer det mesta som idag finns och organiseras inom regionförbundet i vårt län istället hamna tillsammans med landstingets organisation. Vissa primärkommunala frågor och uppdrag behöver dock en ny hemvist och då behövs ett gemensamt kommunförbund. Dessutom startar vi upp det åttonde ledarskapsprogrammet i ordningen. Det ser jag fram emot i vanlig ordning.
Ett glädjande besked har vi också fått kring BoKlok:s utvecklingsmöjligheter i Gullringen. SKL har gjort en upphandling för att kunna erbjuda landets kommuner bra och billiga bostäder. BoKlok får teckna ramavtal och även Hjältevadshus som planerar att lägga produktion i Hultsfreds kommun.

Kommentarer