Välkommen Tholmas Svärd!

En bra vecka helt enkelt... Det är nu klart att Thomas Svärd blir ny utvecklingschef. Han börjar den 12:e februari. Det känns som Thomas på många sätt kommer att bidra med sina kunskaper och erfarenheter i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Thomas har redan hunnit presentera sig för kommunstyrelsen som hade sammanträde i tisdags. Där han då tillsammans med vår nye fastighetschef, Torbjörn Bergström fick möjligheten att för första gången bekanta sig med den politiska ledningen i kommunen. Ni ska känna er mycket varmt välkomna båda två!

På kommunstyrelsen avhandlades många frågor som har sysselsatt mig under många månader. Det handlar bl a om en organisationsöversyn på kommunstyrelseförvaltningen, där vi nu fått klartecken att påbörja arbetet med att inrätta ett kontaktcenter i stadshuset. Dessutom organisationsfrågan kring fortsatt fiberutbyggnad som nu går vidare till kommunfullmäktige. Förslaget innebär att nätägande och fortsatt fiberutbyggnad kommer att ske i bolagsform inom koncernen - Vimmerby Fibernät AB.

Igår var det åter dags för samrådsmöte med Hultsfred. Vi diskuterade frågor kring gymnasiesamverkan, samverkan kring kulturskola, fortsatt samverkan kring Campus och folkhälsa samt kring viss del av kostverksamheten. Även det här var ett bra möte där vi fick med oss många tankar och nu står inför olika valmöjligheter på kort och lång sikt.

Igår kväll var det åter dags för att administrationen inom kommunstyrelseförvaltningen att tillsammans med den politiska ledningen inom kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att träffas för att äta julmat och umgås en stund. Jag blir varje år så imponerad, och detta år var inget undantag, av hur duktiga våra medarbetare är inom kommunens kostverksamhet. Vilken god mat! Dessutom alltid lika imponerad av hur duktiga medarbetare vi har när det gäller att under trevliga former hitta rätt nivå på social samvaro/tävlingsmoment. Stort och varmt tack till berörda på kostenheten och till Patric, Lisa och Bo.

I morgon är det ledarforum med internationellt arbete, våld i nära relationer, jämställdhet, feriepraktik och plan för lika rättigheter och möjligheter på agendan. Olika medarbetare inom kommunen med spetskompetens kommer att lotsa oss genom förmiddagen.

I helgen blir det ett besök i Kalmar med hela familjen. Jag och min bror med familjer ska fira mina föräldrar som har 50-årig bröllopsdag. Det är värt att fira om något!


Kommentarer