Fina placeringar i öppna jämförelser

Det är nog fler än jag som tycker att tiden går väldigt fort. Det är många korta arbetsveckor den här tiden på året samtidigt som mycket arbete/många uppdrag ska avklaras, helst innan midsommar. Här på kommunstyrelseförvaltningen hanterar vi just nu ett antal förändringar på bemanningssidan p g a av vakanser, nyrekryteringar som kommer in varefter och även någon som gått på föräldraledighet. Vi säkrar upp så gott det går. Vi vill inte tappa allt för mycket tempo i vårt arbete enligt grunduppdragen men inte heller i vårt ständigt pågående utvecklings- och förbättringsarbete som bedrivs inom samtliga avdelningar. Jag är imponerad av hur bra det flyter på! Det finns så många kompetenta, ansvarsfulla, positiva och drivna medarbetare runt omkring mig som det är en fröjd att få arbeta tillsammans med varje dag.

Förra veckan publicerades "Öppna jämförelser" inom området företagsklimat. Det är en kvalitetsmätning av kommunernas myndighetsutövning och service för företagare där man haft verkliga ärenden med kommunen. Vimmerby hamnar på plats 59.  Den visar att många företagare är nöjda. Hos oss här i Vimmerby hamnar brandskydd på en femte placering i landet. Det tycker jag är fantastiskt! Känn er stolta och glada för den fina placeringen! Även socialförvaltningen utmärker sig på plats 25 när det gäller serveringstillstånd vilket även det är en otroligt fin placering. När det gäller bygglov så ligger vi i mitten, alltså på en godkänd nivå vilket kan vara bra att ha med sig. Främsta förbättringsområden har vi inom miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll. Oavsett var man ligger i rankingen så är analysen viktig av dem som bedriver själva arbetet som kontinuerligt jämförs. Där vi är starka - finns områden där vi ytterligare kan vässa våra styrkor? Där undersökningen visar på förbättringspotential - analys av orsaker, hitta strategier och utvärdera. Vi kan aldrig luta oss tillbaka eftersom alla kommunala organisationer ständigt utvecklas, den kommunen som slår sig till ro kommer snabbt att hamna på efterkälken...

Med hopp om fortsatt vackert väder, och att Astrid Lindgrens Värld får en kanonstart på säsongen, så vill jag önska alla er en riktigt härlig helg!



Kommentarer