Förskolelärarutbildning till Vimmerby

Den här veckan har Advisory board inom SLUS-projektet haft ett möte, bra information av vår ekonomichef Mattias Karlsson och bra efterföljande dialog om kommunens ekonomiska situationen. Projektet avslutas i höst och då kommer arbetet att inkluderas i vårt ordinarie utvecklingsarbete. Advisory board kommer istället bli en referensgrupp till det fortsatta arbetet med "Allas Vimmerby" där alla kommunens tätorter ingår. Parallellt fortsätter vi implementeringen inom vår egen organisation. Där vi i år har ett par inspirationsföreläsningar för våra medarbetare. Nu senast Thomas Erikson. Thomas hade två mycket uppskattade föreläsningar här i Vimmerby i mitten av maj. Vår avsikt med föreläsningarna är att öka intresset kring att reflektera över hur jag själv fungerar och hur mottagaren fungerar. Med en ökad medvetandegrad kring kommunikationens betydelse kan vi nå mycket längre i vår resultatutveckling och med betydligt mindre energispill. Varje nämnd/förvaltningsområde ska fortsättningsvis inkludera SLUS i sitt arbete med mål och budget.

Torsdagen och fredagen har ägnats åt CKS kommundirektörsnätverk. Denna gång har vi varit i vackra Askersund. Tack för ett mycket bra värdskap Madeleine Andersson. Under torsdagen hade vi ett par pass kring aktuell forskning inom området arbetsmarknad, etablering, integration m m. Under fredagen fick vi en dragning av Johan Wänström som föreläste om koalitionsbildningsprocesser d v s olika typer av politiska styren bl a kring minoritetsstyren. Minoritetsstyren är ganska vanligt förekommande och fungerar ofta bra om man har goda relationer. En annan form som Johan redogjorde kring är blocköverskridande styren som vi för närvarande har hos oss. Detta i koppling till vad olika former betyder och innebär för oss som tjänstemän.
Därefter var Lennart Kågström på besök hos oss och pratade om CKS ledarskapsprogram. Dels det som avslutades under dagen med en fin avslutning med diplomutdelning. Men också hur man finslipat för det kommande programmet som startar i höst. Adm chef, Anna Erlandsson Karlsson kommer då att delta från Vimmerby kommun.

Varmt tack till alla er som arbetat för att vi ska få en förskolelärarutbildning till Vimmerby. Det är ett viktigt genombrott och en arbetsseger för er som gjort det möjligt. Mycket viktigt främst för att säkra framtida kompetensförsörjning.

Kommentarer