Stöd för läsfrämjande

Jag vill lyfta fram flera positiva saker den här veckan. Dels vår nya hemsida. Ett mycket fint exempel på samarbete mellan kommunens olika förvaltningar som dessutom är ett riktigt stort projekt och som har pågått under lång tid. Nu kan vi alltså se resultatet och jag tycker att hemsidan känns mycket lättnavigerad. Framförallt så har ju alla som ingått i arbetsgruppen lagt mycket energi på att det ska vara enkelt för den som söker att hitta och ta del av aktuell information. Mycket bra jobbat Stefan och ni andra som ingått i arbetsgruppen!

En annan positiv nyhet är att vi fått 500 000 kr från Statens kulturråd för att utveckla arbetet med läsfrämjande aktiviteter och biblioteket som mötesplats. Stort tack till Annika på biblioteket och till er övriga involverade som gjort vårt fortsatta utvecklingsarbete inom området möjligt.
Igår hade vi ett trevligt studiebesök här i Vimmerby.

Vår förre utvecklingschef, Patrik Kinnbom som nu jobbar i Vaggeryds kommun tog med sig kommundirektören, HR-chefen och socialchefen från samma kommun för ett besök här. Från oss fanns vår socialchef samt HR-chef med samt Erica som är ledarskapscoach i ledarskapsprogrammet. Syftet med besöket var just att ta del av vårt ledarskapsprogram. Dels var det både givande och roligt att ta del av hur saker förhåller sig i Vaggeryds kommun. Det finns stora likheter men naturligtvis också sådant som skiljer oss åt. Men det har också en annan effekt när vi fick möjligt att berätta om vår resa. För mig som ständigt strävar framåt blir det lätt så att jag tappar bort hur långt fram och hur målmedvetet vi faktiskt jobbat inom området under flera år. Vi reflekterade över tillsammans hur mycket som faktiskt hänt sedan år 2012. Då mötte vi på en hel del motkrafter. Idag har hela samhällsutvecklingen fört med sig att vi kollektivt har en mycket högre medvetenhet kring ledarskapets betydelse.

Jag vill önska er alla en riktigt härlig midsommar!

Kommentarer