Välkomna tillbaka!


Välkomna tillbaka!

Efter en fin semester är det nu full fart igen!

Vilken sommar det har varit. Fantastisk om man gillar sol och värme men också stora inslag av oro
och påfrestningar i form av torka med foderbrist och bränder som följd. Jag vill utrycka mitt stora tack till alla medarbetare som ansvarsfullt levererat tjänster till våra kommuninvånare under dessa förhållanden. Räddningstjänsten har gjort ett helt fantastiskt jobb men det finns också medarbetare inom många andra verksamhetsområden som tex inom vård- och omsorg, kost och lokalvård och administration som haft riktigt tuffa förutsättningar. Nu när alla är tillbaka ska vi påbörja arbetet med att göra analyser och planera för om något behöver förändras eller förbättras inför kommande år.

Jag har tillsammans med några andra chefer från strategisk ledning samt controllers varit på KOMMEK i Malmö. Vi fick där ta del av massor med föreläsningar, seminarier samt utställare inom kommunbranschen. Själv hade jag valt ett par seminarier inom digitalisering samt kring kommunikation, styrsystem och effektivare administration. Under onsdagen hade kommundirektörsföreningen en egen lunch med Ardalan Shekarabi som också var den som var förste talare på mässan. Inspirationsförelösningen denna gång gavs av Renata Clumska som pratade om hur hon har det "på jobbet”. Viktigt med målbild, delmål, mod, passion och uthålligt. Samma som hos oss helt enkelt... Marcus Oscarsson avslutade dagarna med aktuellt läge inför valet, som nästan blir olidligt spännande.

Här på hemmaplan missade vi tyvärr en föreläsning med Anders Hansen som är läkare, psykiatriker och författare. Han har bland annat skrivit boken ”Hjärnstark” som finns på topplistorna. Jag kommer ta del av föreläsningen via webben. Jag läste boken i somras och tycker att den är riktigt bra. Fantastiskt att kunna erbjuda så många barn och ungdomar, medarbetare, politiker och allmänhet möjlighet att få ta del av budskapet om hur viktigt det är med rörelse, också för hjärnan. I allra högsta grad en viktig folkhälsoaspekt! Stort tack till er på Astrid Lindgrens skola och till Anders Degerman som jobbar med folkhälsofrågor i kommunen som såg till att 1700 personer fick lyssna och ta del av Anders Hansens budskap!

 

Kommentarer