Veckans aktuella ledningsfrågor

Utvecklingsdagar
Har precis landat hemma efter två bra utvecklingsdagar med koncernledningsgruppen. Denna gången fokus på att fördjupa kännedomen om varandra. Syftet är att maximalt kunna utnyttja gruppens fulla potential av styrkor i såväl det vardagliga arbetet som i ansträngda lägen. Vi gjorde också en nyttig genomgång över hur många grupper vi var och en leder och där vi finns med som gruppmedlemmar. Jag är säker på att den gav oss insikter som gör att vi nu ytterligare tidsmässigt kan effektivisera vårt arbete.

Politiker och tjänstemän
Annars präglas arbetet just nu av rollförvirring. Det blir så efter val där resultatet leder till en förändrad majoritet och/eller det står klart att andra personer kommer att få ledande poster. Vi tjänstemän har i denna fas viktiga uppgifter som att normalisera och stötta alla inblandade så att nya roller faller på plats. Ju smidigare det går, ju snabbare kommer vi på banan när det gäller kommunens fortsatta utvecklingsarbete.

Kommunstyrelse
Heldag med kommunstyrelsen i tisdags. Fullt fokus på delårsrapporten efter åtta månader samt lägesbeskrivning inför budget 2019. Samtliga föredragande chefer gav vår politiska ledning en bra och balanserad bild över läget. När det gäller kommunstyrelsens egna förvaltning beslutades att förstärkning ska ske inom HR och kommunikation. Detta för att omgående kunna starta upp rekryteringsarbetet.

Kommentarer