Det är mycket nu...



Den sista veckan har varit mycket intensiv. Jag vill här lyfta fram några händelser.

Förra fredagen, 4 ESS - Föreläsning om det svåra samtalet och samrådsmöte med Hultsfred
I fredags så hade vi en föreläsning inom ramen för projektet 4 ESS. Kommunens chefer bjöds på en föreläsning som förstärkte bilden av kommunens redan pågående utvecklingsarbete kring stärkt medarbetarskap/ledarskap. Därefter samrådsmöte med Hultsfreds kommun där bl a miljö- och byggnadsförvaltningen redogjorde, på ett mycket bra sätt, för nuläge, inriktning och förutsättningar för arbetet framöver.

Säsongsavslut för besöksnäringen
Jag känner mig fortfarande glad över kvällen igår när turistbyrån bjudit in till säsongssummering. Det finns så mycket kraft inom besöksnäringen inom vår kommun som vi tillsammans ska försöka växla upp ännu mer. Besök av Motala Tillväxt:s VD, Joakim Ljungqvist som gav oss inspiration av stora mått. Ett imponerande driv som resulterat i storslagna planer som nu växer fram runt "Motala Sjöstad". Joakim lyfte särskilt fram vikten av en bra infrastruktur. Jocke Johansson på Astrid Lindgrens Värld pratade bl a om vikten av boendekapacitet för fortsatt utveckling. Thomas Svärd från utvecklingsavdelningen berättade om avdelningens arbete där budskapet kan sammanfattas med att "allt hänger ihop". Det är också andemeningen bakom SLUS-projektet - att medborgare, företagare, politik och civilsamhälle samverkar för att tillsammans stärka den lokala attraktionskraften.

Mentor
CKS:s ledarskapsprogram är igång och vår administrativa chef från Vimmerby deltar där. Som kommundirektörer har vi uppdraget att fungera som mentorer. I måndags hade jag besök av min adept. Det är ett roligt uppdrag som ger mig mycket tillbaka.

Säkerhetsmöte
Kommuns koncernledning, förstärkt med några andra expertfunktioner, träffas med jämna mellanrum. På det senaste mötet påbörjade vi arbetet med att lägga upp en gemensam plan för det systematiska brandskyddsarbetet, HLR och MHFA.

Barnkonventionen
I tisdags var det stor regional konferens på Näs med ett 100-tal deltagare. Barnkonventionen blir lag 2020 och vi fortsätter arbetet med att förbereda oss. Dagen varvades med webbföreläsningar och lokala workshops. En bra dag i den finaste miljö man kan tänka sig.

Ny chef för inköpscentralen
I måndags kom den nya chefen Lars Thelin på besök till Vimmerby och träffade ekonomichefen och mig. Bra med en avstämning kring nuläge och förväntningar. Vi är sex kommuner i norra Kalmar läns som har en gemensam inköpscentral med bas i Västervik.

Diverse
Vi berörda tjänstemän har också hunnit med att träffa politiken och prata om hur de två nya utskotten - kultur- och fritid samt samhällsbyggnad ska fungera, uppdatera delegationsordningen och vad den nya demokratiberedningen ska ansvara för. Dessutom CESAM - möte med facken, många telefonmöten och avstämningar om bl a olika typer av företagsärenden. I morgon väntar möte med kommundirektörerna i Kalmar län. Nästa vecka bl a kommunfullmäktige, kommunstyrelsens arbetsutskott och träff med CKS- nätverket. Denna gång med Boxholm som värd. Mitt i allt detta ska stundande födelsedagsfirande planeras och ske. Jag hoppas att det kommer att ordna sig på något sätt...Hanterar nog bäst mina funderingar kring åldersstrecket med arbete helt enkelt... :)





Kommentarer