Ny barn- och utbildningschef, Seniormässa och Smålandslunch



Seniormässa

Kommunalrådet, Helen Nilsson och jag besökte seniormässan i onsdags. Vi mötte härliga och glada besökare, utställare och naturligtvis representanter från Seniorkraft och kommunen som anordnar seniormässan.

Smålandslunch

Jag, Helen Nilsson samt Thomas Svärd och Carina Östh från utvecklingsavdelningen var i måndags inbjudna till "Smålandslunch" på stadshotellet. Smålandsluncherna genomförs av Almi, Företagarna och Svenskt Näringsliv. På agendan "Jobbskaparna" - en undersökning om vilka möjligheter och svårigheter företagarna upplever i länet samt företagsklimatet och kommunrankingen. Bl a framkom att högkonjunkturen fortfarande är påtaglig. Konkurrens om arbetskraft utmärker som ett orosmoln. 94,4 % av alla företag definieras som små, d v s under 50 anställda. Att 33% av skatter inkommer från små företag och 17% från de företag som räknas som större, från offentlig verksamhet 24%, 20,4% av företagarna är över 65 år. För att växa ytterligare krävs personal med rätt kompetens. För att förbättra företagsklimatet framkommer dialog och företagsbesök som viktiga förutsättningar.
Vi tar varje tillfälle i akt och kommer ytterligare växla upp möjligheter till fler möten och dialog om hur vårt företagsklimat kan förbättras.

Ny barn- och utbildningschef

Efter en gedigen rekryteringsprocess har vi den här veckan fått klarlagt att nästa barn- och utbildningschef heter Ola Karlsson. Han kommer att börja sin tjänst i januari, 2019. Jag känner mig mycket glad över att Ola tackat Ja till anställning hos oss. Jag vill också här nämna lite kring själva processen - den goda samverkan med våra fackliga organisationer samt dialogen med den politiska ledningen som formellt fattar anställningsbeslut kring tjänst som förvaltningschef.
Vår nuvarande förvaltningschef Birgitha Sahlin kommer att ges möjlighet till en bra överlämning och det känns både viktigt och nödvändigt för att grunda för goda förutsättningar för detta viktiga uppdrag.

Kommentarer