Företagsbesök samt lite annat från veckan som gått



Företagsbesök

Vår nya politiska ledning har bestämt sig för ett ökat fokus på tillväxt och näringsliv. Som ett led i den satsningen planerar man för att tillsammans med utvecklingsavdelningen besöka ca 200 företag under mandatperioden. Jag tänker hänga på så ofta jag kan. Det är enormt lärorikt och intressant. Idag har vi varit på GDL här i Vimmerby. Vi fick en mycket intressant dragning av platschef, Håkan Nyström. Jag sammanfattar mina intryck med att företaget utstrålar hög kompetens som värnar om tillväxt och utveckling här lokalt, med tydliga grundvärderingar som genomsyrar verksamheten. Stort tack för besöket Håkan!

Möten

Veckan har som vanligt varit fylld med olika möten. Igår var vi på samrådsmöte i Hultsfred. I Vimmerby har vi ju skiftat majoritet så det var delvis en ny konstellation som träffades med nya roller. I Hultsfred träffade vi dock samma ledning som innan valet. Vi diskuterade bl a aktuella frågor och strategier kring Campus, våra gymnasier, kompetensförsörjning och frågor kring infrastruktur.

I början av veckan hade vi dialog med den politiska ledningen i våra bolag. På agendan fanns dialog kring utveckling av bolagsstyrning och koncernsamverkan.

I eftermiddag dessutom VD-träff med Torbjörn Swahn på VEMAB och Elisabeth Will på Vimarhem. Elisabeth är tf VD på Vimarhem under den tid rekryteringsprocessen pågår. Varmt välkommen Elisabeth i den rollen och till vår koncernledning.

Kommentarer