Rocka sockorna, UF, kommundirektörsdagarna och Föreningen Norden 100 år


Ovan, Helsingborgs stadsdirektör, Palle Lundberg och KSO, Peter Danielsson


Rocka sockorna

Härligt att se intervjun med Nathea  och hennes syster Noelle Anemyr i nyhetsmorgon som skrivit en barnbok om en flicka som föds med downs syndrom och om att det är bra att vara annorlunda. Dessa två har ju dessutom fått hela Sverige att "rocka sockorna".

UF-företag

Grattis Vimmerby gymnasiums elever, Ellen Thunberg och Melker Johansson som vann priset "Årets Innovation" på den regionala UF-mässan i Kalmar i veckan. Nu väntar SM, heja heja.

Kommundirektörsdagarna i Stockholm

Jag lämnar nu Stockholm efter två mycket innehållsrika dagar med landets kommundirektörer. Igår var schemat fyllt med frågor kring bostadspolitik. Vi hade besök av både Stefan Attefall och SABO:s VD, Anders Nordstrand. Vi lyssnade också till Örebro kommuns kommundirektör Anne Andersson som redogjorde för hur Örebro effektivt jobbar med att öka tillgängligheten av bostäder i kommunen. På eftermiddagen hade vi ett spännande pass där Helsingborgs KSO Peter Danielsson tillsammans med stadsdirektören Palle Lundberg redogjorde för sitt samspel sedan åtta år. De bjöd frikostigt på framgångsfaktorer och fallgropar.
Under dagen idag har SKL bl a uppdaterat oss på kommunsektorns utmaningar vad gäller det ekonomiska läget och förutsättningar för välfärdens utveckling och finansiering.

Föreningen Norden

Grattis föreningen Norden som fyller 100 år. Den lokala föreningen i Vimmerby kommer att fira på lördag.

Nästa vecka väntar bl a budgetberedning, kommunfullmäktige, koncernledningsgrupp CESAM och uppstart av det 11:e ledarskapsprogrammet.

Kommentarer