Vimmerbygalan, Budget 2020, KF, möten och ledarprogram 11


Vimmerbygalan

Grattis alla mycket värdiga vinnare på Vimmerbygalan i fredags. Stort tack Företagarna för ett fantastisk fint arrangemang med Marcus Alsér i spetsen.

Budget 2020

Budgetberedning har ägt rum den här veckan. Utmaningar presenterades av barn- och utbildningsförvaltningen, kommunstyrelsens förvaltning samt miljö och byggnadsförvaltningen. Nästa vecka följer socialförvaltningen plus att vi ska ta ett gemensamt grepp kring framtida digitalisering.
När det gäller våra förutsättningar att fördela medel så ser läget ansträngt ut. Politiska prioriteringar är att vänta.

Kommunfullmäktige

I måndags kväll var det åter dags för sammanträde i kommunfullmäktige. HR-chef, Marie Halldén hade ett utbildningspass kring arbetsmiljöfrågor och ansvar för den politiska ledningen. Flera nämnder hade också återredovisningar kring sina uppdrag. Mycket bra sammanställningar som visar på vårt uthålliga utvecklingsarbete.

Möten

Koncernledningsmötet i veckan var välfyllt. Vi hade besök av nya chefen på inköpscentralen i Västervik. KSO, Ingela Nilsson Nachtweij var också på besök hos oss och tydliggjorde sin syn på ledarskapet framåt vilket var uppskattat. Vi hade också statusrapport kring olika digitaliseringsfrågor samt en stor delegation från Campus Västervik/Småland kring kompetensförsörjningsfrågor. Vi hann också med att skaffa oss en gemensam nulägesbild kring den arbetsbok som håller på att sammanställas som ska ligga som grund för koncernledningens gemensamma prioriteringar under 2019-2020.
Efter koncernledningsmötet träffades vi i CESAM. Även det ett mycket bra möte med avstämningar kring olika arbetsmiljöfrågor.

Ledarprogram 11

Under torsdagen och fredagen startades program 11 upp inom ramen för kommunens ledarskapsprogram. Ett blandad grupp från kommunens samtliga förvaltningar, från ett av våra bolag och ITSAM. Jag hade förmånen att möta ett riktigt härligt gäng chefer/ledare som har fokus på att utveckla sig själva som ledare och den organisation man leder i samverkan med andra.




Kommentarer