Föreläsning, utvecklingsdag och ägardialog


Föreläsning

I tisdags var det en föreläsning på mässhallarna här i Vimmerby. Föreläsaren/coachen, Robert Brederman och förbundskapten, Peter Gerhardsson föreläste på temat samverkan och coachning. Ett perfekt tillfälle för kommun, föreningsliv och näringsliv att lyssna till vad som gör laget framgångsrikt som ligger så väl i linje med vårt "Allas Vimmerbytänk". Sammanfattningsvis landade de in i vikten av tillit. Med vår interna satsning på ledarskap sedan 2012 ligger vi helt i linje med vad Peter och Robert framförde under föreläsningen. Om man tänker vinna VM så har man koll på vad som skapar framgång.

Utvecklingsdag inom administrationen på kommunstyrelseförvaltningen

Igår eftermiddag träffades alla medarbetare som jobbar på olika typer av administrativa funktioner inom kommunstyrelseförvaltningen. Vi gör så ett par gånger/år med syfte om ökat samarbete över olika gränser. Det blir svårt att uppnå om man inte känner till varandra. Den här gången var det administrativa avdelningen som hade värdskapet. Jättebra upplagt med information om avdelningens olika verksamhetsområden. Sedan uppdelade i grupper som fick fördjupa sig i digitalisering, vårt Bibliotek samt stadsmuseet Näktergalen. Eftermiddagen avslutades med ett pass om och med "Vimmerbydialekt". Jag själv förstod i princip allt men man kan ju lätt förstå att det är helt obegripligt för många... Fantastiskt bra upplagt och ordnat på alla sätt. Varmt tack till er alla på administrativa avdelningen!

Förutom det har vi den här veckan hunnit med ägardialog med våra bolag med fokus på det utkast som finns till handlingsplan för gemensamt utvecklingsarbete.

Vill önska er alla en glad och skön påskhelg!

Kommentarer