Räddningstjänst, Infrastruktur, ITSAM och ledarforum


Jag provade en av våra nya elbilar till Hultsfred i veckan. Fungerade alldeles utmärkt.

Räddningstjänst

Kommunstyrelsen fattade i tisdags beslut om att samverka med Västerviks kommun om gemensam räddningschef/säkerhetsskyddschef. Avtalet gäller året ut. Under den tiden ska vi utreda hur vårt behov ska lösas på längre sikt. Varmt välkommen, Joakim Jansson till Vimmerby.

Infrastruktur

På ett extrainsatt möte i kommunstyrelsens arbetsutskott träffades politiker, tjänstemän och företrädare för Region Kalmar län här i Vimmerby i veckan. Aktuell fråga är dialog kring behov av förbättringar gällande vår infrastruktur. Högst upp på prioriteringsordningen är upprustning av Stångådalsbanan. Även vägnätet diskuterades under mötet. När det gäller Stångådalsbanan är det mycket viktigt för Vimmerby kommuns del att vi samverkar med Östergötland. Vi kommer under våren att fortsätta arbetet med att sammanställa våra behov tillsammans med näringslivet. Det ska sedan resultera i en handlingsplan för transportinfrastruktur.

Utvecklingsdag med ITSAM

Under torsdagen hade vi heldag inom ITSAM. Vi fick en dos av omvärldsanalys av inbjuda gäster kring" Verksamhetsutveckling med stöd av IT". På eftermiddagen jobbade vi med gemensam målstyrning av ITSAM.

Ledarforum

Idag har vi haft ledarforum med alla kommunens chefer. Med fanns vår nya politiska ledning Ingela Nilsson Nachtweij och Ola Gustafsson. Vi hade ett pass kring digitalisering och ett kring kompetensförsörjning. Därefter gav två av kommunens chefer oss förmånen att få lyssna till deras ledarresor så här långt här i Vimmerby. Stort och varmt tack Annemo och Andreas för era värdefulla och modiga bidrag som inger både respekt och inspiration.

Kommentarer