Krisberedskapsveckan, budgetarbete, Glokala Sverige och ny VD till Vimarhem


Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan pågår och på Vimmerby bibliotek kan du se vad din krislåda behöver innehålla. För min egen del kan jag konstatera att jag behöver göra en del kompletteringar.

Budgetarbete

Mycket fokus på budget just nu, både kring åtgärdsplaner för år 2019 och när det gäller ramar inför 2020.

Bostadsförsörjning

I måndags hade vi plandialog. Bostadsfrågan har alltid hög prioritet. För ett par år sedan jobbade en bostadsförsörjningsgrupp fram ett material där vi inventerade och presenterade olika möjliga "lucktomter" för nya bostäder i Vimmerby stad. På mötet i måndags konstaterades att vi nu uttömt de möjligheter som finns upptagna i utredningen. Alla ni involverade har i samverkan gjort ett fantastiskt bra arbete som möjliggjort 40 nya tomter. Om vi sedan lägger till områdena Nossen och Nybble så handlar det totalt om 90 tomter.


Glokala Sverige

Nästa vecka väntar bl a möte med ledningsgruppen och ett spännande utvecklingsråd. Så här står det i inbjudan.
"För ett lokalt genomförande av Agenda 2030 via de globala målen för hållbar utveckling deltar Vimmerby kommun i FN-förbundets och SKL:s gemensamma nationella satsning Glokala Sverige. Vimmerby är en av ca åttio deltagande kommuner. Satsningen innebär en utbildningsinsats på plats med ett föredrag av FN-förbundet och en workshop samt avslutande diskussion."

VD Vimarhem

Varmt välkommen till Vimmerby Johan Oléhn, som börjar som ny VD på Vimarhem i augusti.
Nästa vecka blir det inget inlägg. Jag kommer att ta lite semester i slutet av veckan för ett besök i Krakow, Polen.

Kommentarer