Valet, SKL:s ekonomirapport och Länslitteraturen



Valet

Jag vill varmt tacka alla involverade som har arbetat med EU-valet. Leif Larsson berättade på kommunfullmäktiges sammanträde i onsdags att allt har gått rätt till och dessutom är det roligt att se att vi har haft ett ökat valdeltagande i kommunen.

SKL:s ekonomirapport

I den senaste ekonomirapporten kan man läsa det vi i och för sig redan vet. Vi har stora kostnadsökningar att vänta inom kommunsektorn. Vi känner att trycket hårdnar med krav på effektiviseringar. Lokalt hos oss i kommunen diskuteras både möjliga effektiviseringar 2019 parallellt med budgetförutsättningar 2020. Frågan har den här veckan diskuterats med facken på Cesam där ekonomichefen deltog. Nästa vecka kommer kommunstyrelsen behandla budget 2020 som sedan går vidare till kommunfullmäktige för fastställande av ramar den 17/6.

Länslitteraturen

Vi är mycket glada över att få det hedrande regionala uppdraget att forma ett litteraturuppdrag för regionen. I samband med uppstart av den litterära noden så kommer det att instiftas en årlig internationell litteraturfestival här i Vimmerby. Festivalen går av stapeln den 17/10-19/10 och här samarbetar kommunen med Region Kalmar län, Astrid Lindgrens värld, Vimmerby bokhandel och Vimmerby handel.

I övrigt har vi den här veckan bl a träffat ledningen för Astrid Lindgrens värld och Vimmerby hockey.

 

Kommentarer